AYO NGANGGO 'MASKER', TUTUP CANGKEM SING SEPELE TAPI MIGUNANI

Administrator 14 Februari 2021 14:17:57 WIB

Program sing ana gandhengane karo penanganan lan kontrol pandemi Covid-19 ing Indonesia wis dileksanakake dening pamrentah wiwit saka Pembatasan Sosial Berskala Besar (PSBB) lan saiki ana program Pemberlakuan Pembatasan Kegiatan Masyarakat (PPKM) saka tanggal 09 - 22 Februari 2021 kaya sing kasebut ing Instruksi Menteri Dalam Negeri Nomer 3 Taun 2021.

Vaksin Covid-19 wis diwiwiti kanthi bertahap. Miwiti saka Presiden Republik Indonesia dadi wong pertama sing disuntik vaksin, banjur ngetutake jajaran kementerian lan liya-liyane. Kabeh bakal muspra yen ora netepi kabeh rekomendasi saka pamrentah babagan penanganan Covid-19.

Minangka warga negara sing apik, kita kudu ndhukung program vaksinasi iki kanthi lengkap. Kita menehi kapercayan marang pamrentah sing ngupayakake paling apik kanggo ngatasi panyebaran Covid-19 ing negara kita.

Nanging, kudu dielingi manawa ana wong sing uwis nampa vaksin, ora njamin manawa wong kasebut ora bakal kena Covid-19 maneh. Mula, kita kudu terus ngetrapake protokol kesehatan sing ketat ing saben dinane, salah sijine yaiku nganggo masker ing kegiatan saben dinane.

Penyebaran utama Covid-19 yaiku liwat tetesan, yaiku tetesan cilik sing bisa nyebar nalika ngomong, wahing utawa watuk. Yen sampeyan ora nganggo masker, tetesan sing metu saka irung lan cangkeme wong liya bisa nemplek ing permukaan kulit wong-wong sing ana ing sekitar lan bisa dihirup ing saluran pernapasan. Yen tetesan kasebut nggawa virus Covid Sars2, mula wong sing ora nganggo masker kanthi otomatis kena infeksi.

Masker minangka salah sawijining solusi kanggo ngilangi rantai panyebaran Covid-19 sing wis kabukten efektif. Kanthi tansah nganggo masker, tegese kita njaga keamanan awake dhewe, kulawarga lan wong liya ing sacedhake.

Masker wis dadi bagean saka kabutuhan saben dinane. Ayo pada tuwuhna kesadharan sing diwiwiti saka sampeyan, supaya sampeyan nganggo masker ing saben rutinitas saben dinane. Aja nganggo masker dadi beban, nanging masker iku kewajiban lan kabutuhan.

Ayo mbantu pemerintah men menang perang nglawan Covid-19 saka prekara sing sederhana, yaiku manut nganggo masker, amarga ‘tutup cangkem, bisa nyelametna sekabehane’.

Dokumen Lampiran : Instruksi Mendagri No. 3 Tahun 2021

Komentar atas AYO NGANGGO 'MASKER', TUTUP CANGKEM SING SEPELE TAPI MIGUNANI